CAT

Marc Casas

Marc Casas

Vibràfon

Marc  Casas Castañé,  (Vinyoles, 1978) comença els seus estudis musicals tocant la bateria de forma autodidacta, al cap de poc temps, rebrà classes de Pep Solà, Toni Pagès, Roberto Gamaza i Marc Miralta. Continua els seus estudis en l’apartat de percussió clàssica amb Ramon Torramilans.  Cursa els estudis de grau superior en percussió clàssica i contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya, estudiant amb els professors Grati Murcia, Lorenzo Ferrandis, Miquel Bernat i George Elli Octors.  Acaba els seus estudis a l’ESMUC amb el projecte Contemporary Japanesse Percussion amb qualificació d’excel·lent.

Ha estudiat vibràfon amb Marc Miralta i Marcel Pascual. És vibrafonista del duet Casas-Plana, Vic Swing, Djangologie i The Five Chickpeas.

En l’àmbit de la percussió, ha estat membre del grup 3 Doctors, i és col·laborador habitual dels grups  Percussions de Barcelona i del Col·lectiu Brossa.

També és timbaler principal de l’Orquestra Terrassa 48.

Philippe Colom

Philippe Colom

Clarinet/Saxos /Scat vocal

Clermont-Ferrand 1952. Va estudiar clarinet amb en Lucien Bastaire al Conservatori de Música i Art Dramàtic de la ciutat de Clermont-Ferrand . Va obtenir el 1er Prix de clarinet i també  el de música de cambra l’any 1970. Va rebre classes particulars amb el mestre Ulysse DELECLUSE professor del CNSM de París . Va entrar al CNSR de Versailles a la classe d’ en Henri DIONET l’any 1972 . Primer Prix Medalla d’ Or de clarinet per unanimitat i amb felicitacions en 1975. Ha col·laborat a París en diverses formacions : Big band de St Germain en Laye d’ en Roger GUERRIN , Big band de Jean Loup LONGNON , Royal Tencopators Orchestra del 81 al 89.

Va arribar a Catalunya en 1989 i va tocar amb els músics francesos Pink Eléphants . Creador del grup After Hours Hot Jazz (J.M.FARRÀS , Joan MASATS , Artur REGADA , Ricky Araiza , i Marcel DE CASTRO ) als 90 va ser el primer grup català actuant al Festival de DRESDEN. També va formar part del grup terrassenc Swing Reunion amb en J.M.FARRAS , Pep COCA, Joan FERRER , Enric CARRERAS i Santi CABALLERO. Membre de l grup Djangologie liderat por en J.R.PUNTI en 95, convidat a La PALMA JAZZ BAND i encara actualment. En 2019 crea Junts pel Swing que més tard es va ampliar amb el nom de “Hot Dogs Jazz Band” (Pep COCA, Emanuel SONKA , Oscar FONT , Oriol GONZÁLEZ , Ph COLOM )

Membre fundador de l quintet “Five CHIKPEAS” (Joan Ramon PUNTí , Guillem PLANA , Philippe COLOM , Marc CASAS , Pep LÓPEZ ) .

Joan Ramon Puntí

Joan Ramon Puntí

Guitarra

Va estudiar música amb els professors Joaquim Maideu i Rafael Subirachs , i trompeta amb els professors Joan Cabero i Josep Soler.

Ha estat el creador i impulsor de grups musicals com “Orquestra la Clenxa” i ha estat membre de “Orquestra la Singular” i del grup de tradicional “Tururut Bonaigua” havent pogut compartir escenari amb una icona del tradicional com va estar  en Peret Blanch.

Autodidacta de la guitarra, es va especialitzar en l’estil anomenat “gypsy jazz” o “jazz manouche” estil esdevingut del mestratge del gran guitarrista de jazz Django Reinhardt. L’any 1995 va crear el grup “Djangologie”, especialitzat en aquest estil de jazz. Aquest grup va estar un dels pioners de l’estil “gypsy jazz” a l’estat español , amb el qual va publicar 3 treballs discogràfics.

Ha estat component del grup “Biel Ballester Trio” amb el qual va enregistrar un CD amb el nom de “Echoes of Mallorca”. També va enregistrar dos  treballs discogràfics amb Pere Soto i el seu grup de jazz manouche.

Altres grups dels quals ha format part dins aquest estil de jazz, han estat “Ritmes Gitanes” i “Casa Fuster Manouche Party”. Ha compartit escenari amb figures internacionals de l’estil com Biel Ballester, Walter Malossetti, Robin Nolan, Gustaf Lundgren, Walter Coronda, Sébastien Giniaux i Pere Soto entre d’altres.

Guillem Plana

Guillem Plana

Guitarra

Guitarrista i compositor Osonenc, inicia els seus estudis musicals a l’Emvic i cursa el grau superior de música en l’especialitat de guitarra Jazz al Taller de músics de Barcelona.

Com a guitarrista ha interpretat diversos estils en bandes com com Funkystep & The Sey sisters, Guillem Roma & Càmping Band Orquestra, Gorg Trio, The Gramophone Allstars Big band, Joana Serrat… tocant arreu del territori català i español.


El 2014 edita “Monk Elèctric Band”, un disc d’arranjaments pròpis que és una eclèctica reinterpretació personal de la música de Thelonious Monk.Des de la temporada 2018/2019 actua regularment a la Jazz Cava de Vic amb Nucli Trio, un trio jazzístic que es reinventa mensualment amb diferents convidats per a cada ocasió. El 2019 publica el seu primer disc, de composicions pròpies , “Projecte Astrolabi” una eclèctica oda al cosmos amb regust de jazz fusió , que ha tingut una molt bona rebuda i que continua girant.

Pep López

Pep López

Contrabaix

Compositor i instrumentista. Va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb en Ferran Sala, al Taller de Músics amb en Zè Eduardo, Aula de Jazz amb Manel Camp y té títol Superior per la ESMUC. Ha participat en vàries formacions de Jazz Tradicional i de tots els estils. Ha format part de La Murga, Primera Nota, La Simfònica de la Canya, Cia de Jazz Natural, La Punyetera y ha col·laborat amb infinitat de cantautors com l’ Eric Nagler, Rachel Sumner, Enric Hernáez, Jaume Escala, Carles Segarra, Gato Pérez,..entre altres . Compositor de diferents produccions musicals per a teatre, documentals i de la suite de música electrònica “Dins la pedra la memòria” amb el Centre d’Art contemporani de Vic.  Component fundador de la Classic Jazz Band con David Xirgu, Xavier Figuerola i Joan Devesa i productor i director musical de la Cornejazz Big Band de Cornellà de Llobregat el 1984.

És principalment productor d’ espectacles per a familiar des de 1976, que s’ han representat a diversos països europeus i llatinoamericans aconseguint força premis i reconeixements.

Fosc

Fosc

Gos

Va començar a ser gos des de molt petit. No suporta el Jazz i encara menys el vibràfon. Si sent un clarinet començar a fer salts com un desesperat amb un atac d’histèria. Borda, com tots els gossos però aquest fa “punt de creu” i fa les feines de Comunity manager de la banda. És absolutament impossible assajar al seu costat i com sempre està al local, ja no ho fem. Parla cinc idiomes , es va llicenciar en Enginyeria Espacial l’any 2012 i des de les darreres eleccions forma part del govern municipal de Malla.

A %d bloguers els agrada això: